Home
MEISTERKURSE suchen
DOZENTEN suchen
Meisterkurse EINTRAGEN
Oft gestellte Fragen
Kontakt
Kalender
Mediadaten


AKTUELL
0
Dozenten
0
Meisterkurse

INSGESAMT
0
Länder
2317
Dozenten
Sergio Posada
Christopher Brandt
Martin Litschgi
Rafael Fingerlos
Barbara Doll
Soll hier Ihr Name erscheinen?
Wir versenden im Jahr monatliche Newsletter (KOSTENLOS). Für Ihre Anmeldung klicken Sie hier
 
Godfried Hoogeveen Zurück
Godfried Hoogeveen begon zijn cello-studie op tienjarige leeftijd. Vanaf 1965 studeerde hij bij Tibor de Machula aan het Muzieklyceum te Amsterdam, waar hij in 1970 zijn solistendiploma cum laude behaalde. Daarna studeerde hij vier jaar bij de beroemde cellist Gregor Piatigorsky in Los Angeles, waar hij tevens doceerde aan de UCLA. In 1976 werd hij solocellist van het Residentie Orkest. Daarnaast was hij 12 jaar lang als docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

In 1990 werd hij benoemd tot eerste solocellist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, waarmee hij in mei 1991 voor het eerst solistisch optrad, samen met Jaap van Zweden, in Brahms’ Dubbelconcert.

Hij werkte mee aan een memorabel kamermuziekconcert in het kader van het Festival SLAVA! in Amsterdam, waarbij hij samen met Mstislav Rostropovich, Vesko Eschkenazy en Yuri Bashmet het Tweede strijkkwartet van Arensky speelde. Hij soleerde in het Celloconcert van Walton, dat in 1955-56 werd geschreven in opdracht van Gregor Piatigorsky.

Godfried Hoogeveen bespeelt een instrument van C.A. Miremont (1878) uit de collectie van de Stichting Donateurs Koninklijk Concertgebouworkest.
 Archiv
 
 
Blackmore's Music Lounge

Young Pianists Worldwide

Internationale Musikakademie im Fürstentum Liechtenstein

Austrian Master Classes
Soll hier Ihr Meisterkurs erscheinen?
Liste der archivierten Meisterkurse
Liste der Dozenten in den vergangenen Jahren
Copyright 2007 - 2020 by DraDoVision. All Rigthts Reserved